Bastec kommer lansera en HTML5-baserad webb-applikation

Vi har sett ett ökat behov hos slutanvändare och även hört önskemål från många av våra systemintegratörer, att kunna nå sina BAS2-anläggningar utan att behöva installera något tilläggsprogram, som Adobe Flash, etc. Det är ett behov som vi givetvis vill möta och som vår utvecklingsavdelning har arbetat med en tid.

Bastec kommer inom kort presentera en ny webb-applikation, helt baserad på HTML5. Med detta moderna webbgränssnitt skapar vi en framtidssäker lösning för att surfa in till sin DUC och styra och övervaka sin BAS2-anläggning via webbläsare. I och med att webb-gränssnittet baseras på HTML5 kommer ni också alltid att ha den senaste HTML-versionen då uppdateringen sker on-line.

Ni som redan tidigare har använt vår webb-applikation kommer att känna igen er, utseendet är detsamma, om än inte ända ner på pixelnivå.

Vår förhoppning är att denna HTML-baserade webb-applikation ska öppna upp möjligheten att leverera BAS2 även till fastigheter där det finns ett starkt önskemål om att inga tilläggsprogram för webbläsare eller PC-programvara får installeras.

  • Denna nya version ersätter dagens webbgränssnitt.
  • Det kommer att krävas att DUC-mjukvara (firmware) uppgraderas till den nya versionen 7.3.0.7
  • BAS2-appen för Android och iOS samt BAS2 Desktop-programmet till PC berörs inte av detta.

Med Bastecs webb-applikation (ej att förväxla med vår app) kan användare enkelt surfa in till sin DUC med hjälp av en vanlig webbläsare. Ett smidigt arbetssätt som vi verkligen rekommenderar till de som ännu inte har prövat det.

Vad bör ni göra redan nu?

Vi släpper DUC-mjukvaran version 7.3.0.7 och den nya HTML5-baserade webb-applikationen inom några veckor. Redan nu vill vi dock rekommendera er, våra BAS2-partners och återförsäljare, att kontakta era kunder och förbereda för uppdatering av deras system. Vi återkommer snart med tydliga instruktioner hur man gör detta för anläggningar med nya eller äldre BAS2-versioner installerade.

Observera att BAS2 i sig fortsätter fungera som vanligt, det är enbart möjligheten att kunna surfa in till sin anläggning som påverkas av att Adobe lägger ner sitt program Flash.

Inom de närmaste veckorna kommer vi ut med mer information.

Behöver ni hjälp kan ni alltid kontakta vår support kostnadsfritt. Ni når oss på 010-330 80 00 eller support@bastec.se.

Vännerna på Bastec


Denna information kan även laddas ner som PDF.