Uppgraderingskampanj! BAS2 version 7.3 till rabatterat pris

Passa på att uppgradera er BAS2-anläggning till senaste version och funktion, som t.ex. fullgrafisk webbserver, fördjupad loggfunktion, larmhistorik, m.m.

Under juli, augusti och september 2018 erbjuder vi alla BAS2-användare:

  • 50% rabatt på mjukvaruuppdateringar från BAS2 version 7.1 och äldre, till version 7.3. (Gäller både BAS2 XL13/XP42 och XE16-COM/LT.)
  • Samt 30% rabatt på BAS2 hårdvara om uppgraderingen kräver byte av CPU-kort till CPU4. (Detta krävs för BAS2 XL13/XP42 version 6.8 eller äldre.) Priset gäller enbart vid returnering av befintligt CPU3-kort till Bastec.

(Kampanjen gäller ej tillsammans med andra rabatter.)

Uppdateringar från 7.2 till 7.3

Från version 7.2 till 7.3 är priset redan lågt satt då den omfattar en mindre uppdatering och är därför utanför denna kampanj.

Text-operatörspanel och energiprogrammet

Tänk på följande. Vår text-operatörspanel (OP-T440, som har utgått ur sortimentet) och BAS2 energiprogram fungerar inte med version 7.3. Om ni använder dessa bör ni därför stanna på version 7.2. I sådana fall gäller samma kampanjerbjudande för uppdateringar till version 7.2.

Äldre version än 6.5?

OBS. Om en anläggningen är av äldre version än version 6.5 bör man mellanlanda i version 6.5 innan man påbörjar en uppgradering till nuvarande version. Detta kan ni få hjälp med av oss, genom att mejla support@bastec.se.

Nedan ett urval av nyheter i respektive version:

LARM (Version 7.3)

10 posters larmhistorik per larm.

M-Bus (Version 7.3)

Objektantalet för M-Bus har ökats till 150 stycken samtidigt som 24 historikvärden för de senaste månaderna har adderats. M-Busobjektet har även två stycken ”trippmätare” som kan nollställas och avläsas via PLC. Trippmätarna fungerar i princip likadant som trippmätarna på en bil, dock uppdateras ej trippmätarvärdet ”live” utan läses ut med hjälp av att flanktrigga BH respektive BL. De båda trippmätarna är helt oberoende av varandra och kan räkna upp till 32767, respektive ner till -32768 värden innan de ”snurrar runt”. Notera dock att de räknar enbart rådatavärdet från mätaren och ignorerar eventuella skalfaktorer för objektet.

TIDSSYNKRONISERING (Version 7.3)

Full och bättre integrering av tidsynkronisering med hjälp av SNTP (Simple Network Time Protocol). Dialoger rörande Klockan i DUC har anpassats.

SPÅRBARHET (Version 7.3)

En operatörsingreppslogg med 1024 poster per DUC där det sparas vilket objekt och när och av vem som ändrat. Kan sparas till CVS fil via Hjälp menyn. ”Spara Operatörsingreppslogg…”

FULLGRAFISK WEBBSERVER (Version 7.2)

Det finns nu en kostnadsfri inbyggd fullgrafisk webbserver i BAS2-DUC:arna. Därmed kan man sköta den dagliga driften av anläggningen via en vanlig webbläsare (t.ex. Chrome / Explorer / Safari) utan att något program behöver installeras på datorn. Övervakning av driftstatus och trendkurvor, samt ändring av drifttider, börvärden och andra driftsvillkor har aldrig varit enklare.

BAS2-APPAR (Version 7.2)

De nya apparna som tagits fram till iPhone, iPad och Android gör det enklare än någonsin att ändra och övervaka sitt BAS2-system, var man än befinner sig. Allt som kan göras i den inbyggda fullgrafiska webbservern kan också göras via BAS2-apparna. Apparna finns att ladda ner gratis på App Store respektive Google Play.

LOGGAR (Version 7.1)

Loggarna i BAS2 är kraftigt förbättrade. Totalt kan nu över 16 miljoner mätvärden lagras i varje DUC . Upp till 128 objekt/mätpunkter kan loggas i varje DUC . Loggarna är flexiblare än tidigare och det är nu möjligt att ha olika stort loggdjup på de olika loggarna i samma DUC . Om varje logg har det minsta loggdjupet (65 000 mätvärden) kan 128 loggar användas. Om varje logg ställs till maximalt loggdjup kan 8 loggar användas och loggdjupet blir då drygt 2 miljon mätvärden per logg. Eftersom loggdjupet kan ställas individuellt (5 nivåer) för varje logg blir antalet kombinationer av antal loggar och loggdjup i princip obegränsat.

BAS2 säljs och installeras av ett 80-tal återförsäljare över hela Sverige. I Malmöregionen har Bastec även egen entreprenad.