Bastec Cirrus, skapa energioptimerade och hållbara fastighetsbestånd

Bastec Cirrus är en ny molnbaserad produkt från Bastec som svarar upp mot nutidens och framtidens krav på effektiv energianvändning och ökad kontroll av fastigheter. Med Bastec Cirrus kan du utföra datainsamling, analys och optimering av alla system, DUC:ar och sensorer i hela ditt fastighetsbestånd från en enda plattform.

Få full kontroll över hela fastighetsbeståndet

I dag står uppvärmning av lokaler och byggnader för hela 70% av bygg- och fastighetsbranschens totala energianvändning. Totalt står branschen för 34% av Sveriges energianvändningen. Här finns tid, pengar och energi att spara för den som är smart och optimerar sina fastigheter till att bli långsiktigt hållbara!

Bastec erbjuder dig nu en kraftfull produkt för att ta kontroll över hela ditt fastighetsbestånd. Med Bastec Cirrus kan du optimera, analysera, jämföra och säkerställa att varje fastighet når sin maximala potential när det gäller att spara tid, pengar och miljö.

Single Sign-On, SSO, en gemensam inloggning, förenklar också för administratör och användare.

Fem steg till hållbara fastigheter med Bastec Cirrus

Samla all data, analysera och agera

Styrkan med Bastec Cirrus är att du kan integrera mot alla tekniska system i alla fastigheter i hela beståndet. Cirrus samlar in data från DUC:ar, givare, energimätare, aggregat etc, om elförbrukning, värme, kyla, vatten, ventilation, osv.

All data processas och presenteras i Cirrus lättöverskådlig användargränssnitt, där du kan analysera, se trender och optimera varje fastighet i detalj. Det speciella med Cirrus är att du alltså kan agera på dina insikter och direkt styra och justera i fastigheten.

Du får full kontroll över hela fastighetsbeståndet, kan jämföra statistik och åtgärder i olika fastigheter och hämta ut användarspecifika rapporter.

Snabböversikt av funktioner och verktyg i Bastec Cirrus

 • Modern molnbaserad plattform, med hög säkerhetsnivå
 • Hanterar hela fastighetsbeståndet
 • Kartfunktion
 • Samlar och visualiserar data från alla uppkopplingsbara system
 • Uppspeglade dynamiska flödesbilder
 • Samlad larmlista
 • Händelselogg
 • Verktyg för att analysera och optimera i detalj
 • Rapportgenerator
 • Single Sign-On, SSO
 • Digital tvilling
 • Kommunicerar mot t.ex. MQTT, S7, XMPP, HTTPS, BACnet, Modbus, KNX
 • Energidata från energibolag

Se demo-video!

På sidan Videoguider, har vi lagt upp en längre demo-video där vi går igenom samtliga funktioner och verktyg i Bastec Cirrus i detalj.

Tekniska krav

Följande krävs för att installera och använda Bastec Cirrus.

 • DUC-mjukvaran i styrsystem BAS2 måste vara uppdaterad till version 7.3.0.9 (HTML5).
 • Minst en DUC behöver vara ständigt uppkopplad.
 • Den högsta säkerhetstekniken med krypterade VPN-tunnlar via speciella routrar används, med uppkoppling via 4G och TCP/IP för att tillgodose de krav som IT-avdelningar ställer.

Kontakta oss för mer information.

Hur beställa och installera Bastec Cirrus?

Kontakta Bastec för information, demo, prisuppgifter och beställning. Liksom vårt fastighetsautomations-system BAS2 kommer Cirrus säljas och installeras av både oss och vårt nätverk av återförsäljare och certifierade Bastec-partners i Sverige.

Vill du veta mer?

Allt detta och mer kan man göra med Bastec Cirrus. Låter det intressant så tveka inte att kontakta oss.

ÖVERSIKT AV FUNKTIONALITET SOM FINNS I BASTEC CIRRUS

Nedan kan du se huvudfunktionerna i Bastec Cirrus.

Se även vår video-demo om Bastec Cirrus för en mer detaljerad genomgång!

Bastec Cirrus användargränssnitt översikt

Översikt

Utifrån en vald tidsperiod får man energidata visualiserat i diagram, som visar förbrukning för valda fastigheter. Här visas också totala antalet uppkopplade fastigheter, antal larm, pågående larm, avvikelser, trender och energikostnader.

Bastec Cirrus användargränssnitt fastigheter

Fastigheter

Bastec Cirrus samlar in data från alla typer av system, energimätare samt givare i fastigheten och presenterar dem i tabellform. Larmgränser och förskjutning av värmekurvor, uppspeglade dynamiska flödesbilder, dashboards, dokument samt digital tvilling hanteras via undermenyer.

Bastec Cirrus användargränssnitt uppspeglad DUC

Uppspeglade dynamiska flödesbilder

Inget behov av att rita bilder. Ladda upp dem direkt från BAS2 DUC till Bastec Cirrus. Uppspeglade dynamiska flödesbilder hanteras via undermeny till vyn Fastigheter.

Bastec Cirrus användargränssnitt karta

Karta

Med kartfunktionen får man en översikt av hela fastighetsbeståndet. Man zoomar in och klickar på vald fastighet, för att få all information som är kopplad till den. Fastighetsikonen byter färg från grön till röd om något larm är aktivt.

Bastec Cirrus användargränssnitt larm

Larm

Alla larm hanteras från en gemensam lista och kan skickas till mobiltelefon och dator via SMS eller e-post genom en notifikation. Ett larm kan kvitteras med en kommentar om så önskas.

Bastec Cirrus användargränssnitt händelser

Händelser

En förändring som görs i Bastec Cirrus lagras i händelseloggen. Man kan titta på vald fastighet eller på hela beståndet.

Avvikelser

Avvikelser är en manuellt upplagd information som t.ex. läckage. Avvikelser kan kvitteras med en kommentar om så önskas.

Bastec Cirrus användargränssnitt styrobjekt

AI-styrning

Via en kort väderprognos samt temperatur och tryck i fastighetens system, skjuts värmekurvan automatiskt för att uppnå låg förbrukning och optimal temperatur i lägenheter och lokaler.

Bastec Cirrus användargränssnitt rapporter

Rapporter

Bastec Cirrus skapar rapporter där man väljer innehåll, mottagare och tidpunkt för utskick.

Bastec Cirrus användargränssnitt admin

Administration

Här sätter man upp fastigheterna, användare, givare, dokument, importerar DUC:ar m.m.

Bastec Cirrus användargränssnitt digital tvilling

3D-vy av undercentral

I Bastec Cirrus ingår även möjligheten att skapa en så kallad ”digital tvilling”, en faktisk 3D-avbildning av en undercentral, där man kan lägga in dynamiska mätvärden för alla komponenter.

Intresserad? Kontakta oss gärna om du har frågor!

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.