Varför välja Bastec

Ditt behov är i fokus för vår verksamhet

Som användare av Bastec-produkter kan du vara trygg i att du snabbt får hjälp när du behöver det. Vårt nära samarbete med återförsäljare och partners över hela landet hjälper oss att utveckla effektiva, lättanvända produkter och tjänster som ger största möjliga energibesparing och lägst totalkostnad.

engagerade och nära kundrelationer

Bastec utvecklar smarta och effektiva produkter och tjänster för styrning, reglering, mätning, övervakning, larmhantering och energiuppföljning i fastigheter. Vi har ett brett erbjudande och arbetar nära våra kunder vilket är mycket uppskattat.

Vi frågar oss alltid vilka verkliga behov som finns hos fastighetsägare och förvaltare, styrentreprenörer och systemintegratörer, när det gäller den dagliga driften av fastigheter. Hur ska vi och våra produkter möta det behovet? Svaren på detta styr vår verksamhet framåt och bestämmer utvecklingen av våra produkter och lösningar för hållbara fastigheter.

Ett reko företag

Vi drivs framåt av fyra värdeord som definierar vad Bastec står för: Vilja, Reko, Vänlig, Smart. Det är så vi vill vara i alla affärer, i alla relationer och i hur vi utvecklar våra produkter och tjänster. Här är en kortfattad översikt, läs mer om företaget på sidan Om Bastec.

 • Vi är ett mindre företag med bred kompetens och 35 års erfarenhet.
 • Våra kunder vittnar om att vi är engagerade och reko i våra kundrelationer.
 • Vi har en trygg och långsiktig ägare i Latour och Swegon Group som skapar rätt förutsättningar för att vi ska kunna serva våra kunder nu och i framtiden.
 • Vi har en nära relation med våra kompetenta och självständiga systemintegratörer över landet som garanterar en kvalitativ installation av vårt styrsystem och lång livslängd.
 • Vi har en kompetent support som kostnadsfritt finns tillgänglig för dig som slutkund vid frågor eller problem.
 • Vi är ett familjärt företag med medarbetare som har en tydlig vilja att skapa kundvärde.
 • Under samma tak har vi på Bastec en egen utvecklingsavdelning som snabbt kan bistå vid utveckling och behov.
 • Vi har också en egen projektverksamhet som garanterar bred kompetens kring hur vårt system fungerar i en fastighet och de behov som fastighetsägare har nu och i framtiden.
 • Vi arbetar utifrån att en person gör samtliga delar i projekt vilket skapar korta kontakt- och beslutsvägar för dig som kund.

VILJA

REKO

VÄNLIG

SMART

Ett svenskt pålitligt styrsystem

Vårt egenutvecklade fastighetsautomationssystem BAS2 har utvecklats under flera år tillsammans med våra kunder för att skapa ett lättanvänt system. När vi frågar våra kunder varför de väljer BAS2 säger de:

 • Enkelt, smidigt och greppbart, även för den som inte är ”expert”.
 • Driftsäkert, flexibelt och anpassningsbart.
 • Ägs av kunden och inte låst till Bastec eller installatör.
 • Inga licenskostnader / ingen inlåsning. Låg totalkostnad.
 • Finns i alla typer av fastigheter.

Styrsystemet är grunden i vår verksamhet. Utöver det utvecklar och tillhandahåller vi även kompletterande produkter, tjänster och molnlösningar för kontroll och energibesparing i allt från enstaka fastigheter till hela fastighetsbestånd.

Kontakta oss så visar vi gärna demo och berättar mer!

partners

Stort nätverk av samarbetspartners

Som fastighetsägare, fastighetsskötare, eller liknande, kan det vara svårt att veta vart man ska vända sig när det är dags att förbättra styrningen av en fastighet. Vem ska man anlita? Vilka kostnader uppstår nu och i framtiden? Hur mycket hjälp kommer behövas med service och uppdateringar?

Vi har arbetat med detta i 35 år och har därför mycket stor erfarenhet och kunskap. När du väljer Bastecs system för styr och regler gör du ett tryggt val både ekonomiskt och funktionellt. Vi har också under åren byggt upp ett stort nätverk i Sverige av entreprenörer, återförsäljare och systemintegratörer som utför allt från projektering och installation, till service och underhåll av Bastec-system.

Vi hjälper dig gärna att komma i kontakt med återförsäljare och styrentreprenörer i din närhet. Vi kan varmt rekommendera våra Bastec-partners som finns på många orter och är certifierade att utföra arbete av hög kvalitet. Se alla certifierade partners.

Exempel på användare av Bastecs system för fastighetsautomation

Bravida logga
Lykil Automation logo
bemt logo
Wihlborgs logga
HSB logga
GK logo

Vi har en nära relation med våra kompetenta och självständiga systemintegratörer över landet som garanterar en kvalitativ installation och lång livslängd.

Se Våra produkter

Vårt egenutvecklade styrsystem för fastigheter BAS2 är välkänt och uppskattat i branschen och är kärnan i vår verksamheten sen 35 år. Det styr inomhusklimatet och minskar energianvändningen i alla typer av byggnader. Till BAS2-systemet tillhandahåller vi även kompletterande produkter som givare, ställdon, router, switch, kablar, etc. Vår ambition är att allt som behövs ska finnas på ett ställe till ett bra pris.

Klicka dig vidare till produkt-information här:

 • BAS2 fastighetsautomation, allt om vårt effektiva och lättanvända styrsystem för fastigheter.
 • BASTEC Smart, vår nya molntjänst som utökar funktionaliteten i BAS2.
 • BASTEC Elspot, tillägg till BAS2 för att styra energisystem utifrån Nord Pools timspotpriser.
 • BASTEC Cirrus, ta kontroll över hela fastighetsbeståndet med vår molnlösning.
 • BASTEC Prefab, BAS2 styrsystem som OEM och prefabricerad lösning i t.ex. värmeväxlare.
 • Produktkatalogen, se och beställ hårdvara från Bastec och kompletterande tillbehör

Vill du veta mer?

Supporten hjälper dig med din anläggning

Ring eller skriv till oss om du önskar se en demo eller har frågor kring våra produkter och tjänster. Vi finns tillgängliga alla vardagar under normal kontorstid.

Växel: 010-330 80 00
info@bastec.se

Jag vill bli kontakta av Bastec