Om Bastec

Bastec AB är ett innovativt svenskt företag som utvecklar och marknadsför produkter och tjänster för styrning, reglering, mätning, övervakning, larmhantering och energiuppföljning i fastigheter. Vårt egenutvecklade system för fastighetsautomation BAS2 är välkänt och uppskattat i branschen. Det styr inomhusklimatet och minskar energianvändningen i alla typer av byggnader. 

Vi har gjort det enkelt att spara energi sedan 1989

Bastec har ett nära samarbete med ett hundratal återförsäljare och partners över hela landet, som genomför entreprenader och projekt med Bastecs system till slutkunder. Vi kommer att fortsätta bygga upp detta nätverk av duktiga återförsäljare, för att finnas lokalt representerade i ännu större utsträckning.

Bastec har huvudkontor i Malmö, där vi även genomför egna styrentreprenader och slutkunds-projekt, som ger värdefull input till våra avdelningar för support och utveckling. Sedan våren 2023 har vi även ett kontor i Örebro. I övriga delar av Sverige ska vi finnas representerade via samarbetspartners, men inte driva egna projekt och entreprenader.

Bastec en del av Swegon Group

Bastec blir en del av Swegon Group

Bastec AB ägs sedan 2023-06-01 av Swegon, ett helägt affärsområde inom börsnoterade Investment AB Latour. Bastec förvärvades av Investment AB Latour 2014 och ingick tidigare i deras affärsområde Bemsiq under åren 2016-2023 .

Läs pressmeddelande om Latour (2014-06-27), om Bemsiq (2016-09-01) och om Swegon (2023-05-09).

Bastecs personal gruppfoto 2022
Bastec på Islands-resa maj 2022

Vår affärsidé

Bastec erbjuder marknadens smartaste och mest lättanvända system inom fastighetsautomation som ger största möjliga energibesparing och lägst totalkostnad.

Affärsidén är så gott som oförändrad sedan företaget grundades och all vår verksamhet vilar på denna. Att vi lyckats väl bevisas av att många kunder har ersatt konkurrerande välkända fabrikat med Bastec-system. Bättre betyg kan vi inte tänka oss!

Ledningen

Anders Sjögren har tillträtt som ny tillförordnad VD den 1:a augusti 2023 efter avgående Jonas Greberg. Detta gäller i första hand fram till och med årsskiftet, eventuellt längre. Anders har tidigare varit AO-chef Produkter på Bastec, sen våren 2022.

Bastecs ledning hösten 2023 under ledning av ny VD Anders Sjögren
Bastecs ledning hösten 2023, medsols från vänster: Anders Sjögren (tillförordnad VD), Per Grundström (Utvecklingschef), Patrik Friberg (AO-chef Projekt), Stefan Nilsson (Produktchef), Helen Björn Nilsson (Ekonomichef).
Saknas på fotot gör Bastecs nya HR Ida Nilsson (HR Business Partner, Swegon Group).

Besök oss

Vi finns på Hästvägen 4A i Malmö, nära Jägersro. Här håller vi kurser och det går även bra att lämna produkter till service eller hämta paket direkt hos oss.

Snabbfakta

Ägare: Swegon AB
VD: Anders Sjögren
Omsättning: 70 MSEK
Kreditvärdighet: AAA
Grundat: 1989
Kontor: Malmö
Antal anställda: 30

Följ vårt nyhetsbrev!

Senaste nytt

Är det något du undrar? Vill du få mer information?