Om Bastec

Vi har kunskapen, förmågan och ett brett helhetsgrepp i vår verksamheten

Bastec är ett svenskt innovativt företag med 35 års erfarenhet som utvecklare av egna produkter och tjänster inom fastighetsautomation. Vi utför även egna styr-entreprenader vilket ger oss en unik bredd och värdefulla insikter om de verkliga behoven i dagens fastighetsbransch.

Vi har gjort det enkelt att spara energi sedan 1989

Bastecs huvudkontor finns i Malmö där vi utvecklar egna produkter för styr och regler av fastigheter. Allt från egen hårdvara och programvara till molntjänster. Här finns även våra säljare och uppskattad kundsupport, produktförsäljning, lagerhållning, service, etc. Vi har också egna projektingenjörer vars arbete ger viktig input tillbaka till våra utvecklare. Sedan 2023 har vi även ett säljkontor i Örebro.

Bastec har ett nära samarbete med ett hundratal återförsäljare och partners över hela landet, som genomför entreprenader och projekt med Bastecs system till slutkunder. Vi kommer att fortsätta bygga upp detta nätverk av duktiga återförsäljare, för att finnas lokalt representerade i ännu större utsträckning.

Ungefär 75 % av en byggnads livstidskostnad beräknas gå till drift och underhåll. Ett bra styrsystem som installeras och konfigureras med hög kvalitet, och följs upp aktivt och kontinuerlig, kan märkbart sänka den siffran. Vårt givna mål är att Bastecs system för styr och regler ska ge största möjliga energibesparing till lägst totalkostnad över tid.

Alla Bastec-medarbetare samlade utanför kontoret 2023
Bastec har idag ca 30 anställda, varav huvudparten finns på vårt kontor nära Jägersro i utkanten av Malmö. Tre stycken håller till på vår nya filial i Örebro.

Från produktutveckling till eftermarknad. Allt under ett tak!

Bastec har en stor bredd som företag, allt detta ingår i vår verksamhet:

  • Utvecklingsavdelning. Utvecklar och uppdaterar Bastecs egenutvecklade hårdvara, mjukvara, program och appar, för styr, regler och övervakning av fastigheter.
  • Produktavdelning. Arbetar nära kunder och användare, systemintegratörer, styrentreprenörer och certifierade Bastec-partners landet runt. Erbjuder fri telefonsupport till alla BAS2-användare. Håller även kurser och stöttar våra partners i deras arbete, t.ex. med konfigurering och programmering.
  • Projektavdelning. Arbetar i Skåneregionen med Bastecs egna styrentreprenader och eftermarknad. Projekt som ger mycket värdefull input tillbaka till vår utvecklingsavdelning. I övriga delar av Sverige ska vi finnas representerade via samarbetspartners, men inte driva egna projekt eller entreprenader
  • Tekniska utesäljare i Malmö och Örebro, redo för dina produkt- och säljfrågor, kundbesök och demo.
  • Samt ett engagerat team som hanterar allt kring ekonomi, offerter, försäljning, marknad, beställningar, leveranser, lagerhållning, hårdvaruservice, etc.

Läs mer här om vårt erbjudande och våra tjänster.

Omsättning: 72 MSEK

Kreditvärdighet: AAA

Vi drivs framåt av fyra värdeord som definierar vad Bastec står för:
Vilja, Reko, Vänlig, Smart. Det är så vi vill vara i alla affärer, i alla relationer och i hur vi utvecklar våra produkter och tjänster.

Ledningsgrupp

Bastecs VD heter heter Anders Sjögren. Anders kom till företaget våren 2022, då som AO-chef Produkter. I Bastecs ledning ingår även Helen Björn Nilsson, Per Grundström, Stefan Nilsson, Patrik Friberg och HR-representant från Swegon Group.

Bastecs ledning hösten 2023 under ledning av ny VD Anders Sjögren
Bastecs ledning, medsols från vänster: Anders Sjögren (VD), Per Grundström (Utvecklingschef), Patrik Friberg (AO-chef Projekt), Stefan Nilsson (Produktchef), Helen Björn Nilsson (Ekonomichef).

Bastec en del av Swegon Group

Bastec blir en del av Swegon Group

Bastec AB ägs sedan 2023-06-01 av Swegon Group, ett helägt affärsområde inom börsnoterade Investment AB Latour. Bastec förvärvades av Investment AB Latour 2014 och ingick i deras affärsområde Bemsiq under åren 2016-2023.

Läs pressmeddelande om Latour (2014-06-27), om Bemsiq (2016-09-01) och om Swegon (2023-05-09).

Vår affärsidé

Bastec erbjuder marknadens smartaste och mest lättanvända system inom fastighetsautomation som ger största möjliga energibesparing och lägst totalkostnad.

Affärsidén är så gott som oförändrad sedan företaget grundades och all vår verksamhet vilar på denna. Att vi lyckats väl bevisas av att många kunder har ersatt konkurrerande välkända fabrikat med Bastec-system. Bättre betyg kan vi inte tänka oss!

Besök oss

Vi finns på Hästvägen 4A i Malmö, nära Jägersro. Här håller vi också våra kurser och det går även bra att lämna produkter till service eller att hämta paket direkt hos oss.

Vill du arbeta hos oss?

Vi tar alltid emot spontan-ansökningar ifall du är intresserad av arbete eller praktik hos oss. Se lediga jobb.

SE ÄVEN:

Här är fler sidor om Bastec som företag.

Se även: Nyhetsarkiv

Se alla nyheter om produkter, kurser, företaget, partners, aktiviteter, event, osv.

Nyhetsarkivet alla äldre nyheter samlade

Se även: referenser

Se exempel på våra egna och våra partners entreprenader med styrsystemet BAS2.

MAX IV Laboratoriet utanför Lund vid byggnationen 2014

Se även: Logotyp

Ladda ner Bastecs logotyp. (Via sidan Support finns mer material för inloggade partners.)

Bastecs nya logga och grafik

Är det något du undrar? Vill du få mer information?