Om Bastec

Bastec AB är ett innovativt svenskt företag som utvecklar och marknadsför system för fastighetsautomation, det vill säga styrning, reglering, mätning, övervakning, larmhantering och energiuppföljning i fastigheter. Vårt egenutvecklade system BAS2 styr inomhusklimatet och minskar energianvändningen i alla typer av byggnader. 

Vi har gjort det enkelt att spara energi sedan 1989

Bastec har ett nära samarbete med ett hundratal återförsäljare och partners över hela landet, som genomför entreprenader och projekt med Bastecs system till slutkunder. Vi kommer att fortsätta bygga upp detta nätverk av duktiga återförsäljare, för att finnas lokalt representerade i ännu större utsträckning.

Bastec har kontor i Malmö, där vi även genomför egna styrentreprenader och slutkundsprojekt, som ger värdefull input till våra avdelningar för support och utveckling. I övriga delar av Sverige ska vi finnas representerade via samarbetspartners, men inte driva egna projekt och entreprenader.

Bastecs personal gruppfoto 2022
Bastec på Islands-resa maj 2022

Vår affärsidé

Bastec erbjuder marknadens smartaste och mest lättanvända system inom fastighetsautomation som ger största möjliga energibesparing och lägst totalkostnad.

Affärsidén är så gott som oförändrad sedan företaget grundades och all vår verksamhet vilar på denna. Att vi lyckats väl bevisas av att många kunder har ersatt konkurrerande välkända fabrikat med Bastec-system. Bättre betyg kan vi inte tänka oss!

Videopresentation av företaget

Se gärna Jonas Greberg, VD på Bastec, presentera företaget i en kort film:

Bastec en del av Bemsiq-gruppen

Bastec AB ägs av Bemsiq, ett helägt affärsområde inom börsnoterade Investment AB Latour. Bolagsgruppen Bemsiq AB utvecklar och säljer produkter och teknologier för att göra fastigheter smartare och grönare. Exempel på produkter är sensorer, givare, rumsstyrning, fastighetsstyrning och energimätning som är inriktat mot fastighetsautomation, mätdatainsamling och energieffektivisering. Läs mer på www.bemsiq.com

Läs pressmeddelande om Latour (2014-06-27) och om Bemsiq (2016-09-01)

Ledningen

Ledningen för Bastec gruppfoto 2022
Bastecs ledning består (från vänster) av Anders Sjögren (AO-chef Produkter), Patrik Friberg (AO-chef Projekt), Lisa Åström (HR), Jonas Greberg (VD), Helen Björn Nilsson (Ekonomichef), Per Grundström (Utvecklingschef), Stefan Nilsson (Produktchef). Foto: 2022-06

Besök oss

Vi finns på Hästvägen 4A i Malmö, nära Jägersro. Här håller vi kurser och det går även bra att lämna produkter till service eller hämta paket direkt hos oss.

Snabbfakta

Ägare: Bemsiq AB
VD: Jonas Greberg
Omsättning: 65 MSEK
Kreditvärdighet: AAA
Grundat: 1989
Kontor: Malmö
Antal anställda: 30

Följ vårt nyhetsbrev!

Senaste nytt

Är det något du undrar? Vill du få mer information?