Torsdag den 7:e december 2023 har vi begränsad support pga utbildning.

Bastec Smart, utökar funktionaliteten i ditt BAS2-system

Bastec Smart är en ny molntjänst från Bastec som ger dig som fastighetsägare ökad kontroll över dina BAS2-system genom att samla aktuella larm och inloggning via en och samma vy. Utöka funktionaliteten i ditt BAS2-system och gör det än mer användarvänligt med vår nya molntjänst.

Samla alla larm och agera

Det smarta är att det inte krävs någon ytterligare konfiguration för att ansluta din BAS2-anläggning till Bastec Smart och ta del av de tjänster vår molntjänst erbjuder.

Spara tid

Med Bastec Smart ökar du tillgängligheten till dina BAS2-system och du väljer själv vilka användare du vill ska ha tillgång till varje specifik fastighet, det kan vara egen personal, eller externa serviceföretag, som du vill ge tillgång till ditt BAS2-system.

Samla dina BAS2-anläggningar på ett ställe med en gemensam inloggning och larmlista.

Funktioner och verktyg som ingår i Bastec Smart

När du loggat in i Bastec Smart möts du av en översikt över samtliga av dina anslutna BAS2-anläggningar i en listvy. För varje ansluten anläggning visas status för om anläggningen är online eller offline, man ser även antal aktiva larm som finns i den specifika anläggningen.

För djupare analys så går det via Bastec Smart att öppna webbservern i aktuell BAS2-anläggning, i vilken man kan sköta den dagliga driften av systemet.

Samtliga av anslutna anläggningars larm samlas i en gemensam larmlista. Det framgår tydligt i larmlistan vilken anläggning larmet tillhör samt larmtext i klartext. Ett larm kan även kvitteras om så önskas.

Genom att Bastec Smart hela tiden övervakar i bakgrunden får du snabbt en överblick över samtliga anläggningars aktiva larm och du kan hantera problem som uppstår omgående.

Bastec Smart blir din naturliga inloggningsportal och genom att tillgängligheten ökar så optimeras driften effektivt och därigenom ges en lägre energiförbrukning och sänkta kostnader.

Allt detta via en säker uppkoppling (VPN).

Snabböversikt:

 • Plattformsoberoende molntjänst
 • Single Sign-On, SSO-inloggning
 • Gemensam anläggningslista
 • Gemensam larmlista
 • Användarhantering av interna eller externa användare
 • Öppnar DUC-webbserver
 • 100% integrerat med BAS2-systemet
 • Säker uppkoppling via VPN

Tekniska krav:

 • För att använda Bastec Smart behöver styrsystem BAS2 vara uppdaterad till version 7.3.0.13.
 • Minst en DUC behöver vara ständigt uppkopplad.

Den högsta säkerhetstekniken med krypterad VPN används för att tillgodose de krav som IT-avdelningar ställer.

Bastec Smart Manual

All information finns i ”Bastec Smart Manual” som du hittar på sidan Support>Dokumentation. Den är tillgänglig för alla inloggade medlemmar på webbsidan.

Dokumentation: BASTEC SMART Manual

Hur beställa Bastec Smart?

Kontakta Bastec för mer information, demo och om du önskar beställa Bastec Smart till din fastighet.

Själva produkten är gratis för fastighetsägare med befintligt BAS2-system

Själva Bastec Smart är gratis för fastighetsägaren att använda, dock tillkommer vissa kostnader för trafik och hårdvara vid uppkoppling av anläggningar.

Anslutningsavgift: 2.500 kr/anläggning. I avgiften ingår:

 • Vi skapar en organisation och ger dig en användare med rollen ”Kontoägare” om du inte finns sedan tidigare i systemet.
 • Vi levererar 1 st Smart Secure Building Gateway för VPN-uppkoppling.
 • Vi ger dig en ip-adress till din anläggning efter att den anslutits till vår VPN-tjänst.
 • Behövs övrig hjälp sker detta med löpande debitering om 875 kr/h.

Tjänsten medför kostnader i form av avgifter för trafik över VPN.

Kostnader Bastec AB får för fastighetsägarens användning av tjänsten faktureras vidare till ”kontoägaren”. Kostnaden är beräknad på att Bastec Smart kontinuerligt 24 timmar om dygnet kontrollerar larm, samt att man aktivt använder webbgränssnittet 2 timmar dagligen/anläggning.

Bastec Smart VPN är endast avsedd för kommunikation mellan BAS2-system och Bastec Smart. Bastec AB förbehåller sig rätten att stänga av trafik för en användare som missbrukar tjänsten.

Beräknad årlig kostnad för trafik över VPN: ca 500 kr/anläggning.

(En anläggning består oftast av en fastighet med en eller flera ducar. En anläggning kan även vara ett par fastigheter som ligger i anslutning till varandra och är ihopkopplade rent kommunikationsmässigt.)

Intresserad? Kontakta oss gärna om du har frågor!

Namn(Obligatoriskt)
Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.