Om supportsidorna

Nu är vi snart helt klara med den stora omstruktureringen och uppdateringen av allt support-material, dokument och filer på Bastecs sajt, som vi har arbetat med ett längre tag. (2022-09-13)

Den tidigare ”Partnerportalen/ÅF-portalen” (för systeminstallatörer) och ”Användarsupport” (för slutanvändare) har slagits ihop till en helt ny gemensam startsida, som vi kallar: ”SUPPORT”. Alla de gamla sidorna, filerna och den gamla portalen kommer raderas.

Det här är en stor förändring som kommer pågå ett tag till, innan allt fungerar och ser ut precis som vi vill. Nytt innehåll kommer fortsätta publiceras allt eftersom, men det mesta är nu på plats.

Uppdaterade dokument

NYTT! Samtidigt med flytten har vi passat på att uppdatera så gott som samtliga äldre dokument och guider till Bastecs nya grafiska profil och nya logga. Bra läge att kasta riktigt gamla dokument och ladda ner nya fräscha!

Varför ändra?

Bastecs utbud av produkter och tjänster utökas och utvecklas, och samtidigt växer antalet Bastec-användare och systeminstallatörer. Antalet medlemmar på vår sajt ökar också stadigt och allt fler kommer i kontakt med Bastecs fastighetsautomationssystem som kanske inte känt till det sen tidigare.

Vi bygger därför om från grunden, för att support, dokument och filer ska bli mer samlat, lättöverskådligt och lättanvänt för alla när det är klart.

Medlemsinnehåll

Precis som tidigare är det mesta av innehållet på vår sajt öppet för alla besökare. Annat är anpassat för olika medlemsnivåers behov, till exempel support specifikt för systeminstallatörer, partners och återförsäljare. Logga in för att få tillgång till allt material för din medlemsnivå.

Alla är välkomna att ansöka om medlemskap på Bastecs sajt! Läs mer om Medlemskap.

Frågor?

Kontakta oss på 010-330 80 00 eller support@bastec.se