Ledningsgruppen med ny tillförordnad VD Anders Sjögren

Bastecs ledning har haft höstens första möte och som tidigare meddelats har det skett vissa personalförändringar. Den 1:a augusti tog Anders Sjögren över som tillförordnad VD för Bastec efter Jonas Greberg. Samtidigt befinner vi oss i starten av en spännande resa sedan Bastec även fick nya ägare den 1:a juni 2023.

Bastecs nya ägare Swegon Group

Ida Nilsson, HR på Swegon och Bastec
Ida Nilsson, HR, Swegon Group

Bastec ingår fortfarande i Latour-koncernen men numera inom AO Swegon Group, istället för i AO Bemsiq. Detta innebär att ledningen även fått en ny HR Business-partner. Vi tackar Lisa Åström från Bemsiq för de senaste årens insatser och hälsar istället Ida Nilsson från Swegon Group varmt välkommen in i ledningsgruppen! (Ida kunde tyvärr inte vara med vid fototillfället ovan.)

Bastec blir en del av Swegon Group

Bastecs ledning hösten 2023

I Bastec ledning ingår därmed numera: Anders Sjögren (VD), Per Grundström (Utvecklingschef), Stefan Nilsson (Produktchef), Patrik Friberg (AO-chef Projekt), Helen Björn Nilsson (Ekonomichef) och Ida Nilsson (HR, Swegon Group).

Anders Sjögren:

– Bastecs ledning ser mycket positivt på framtiden som en del av Swegon och vi jobbar intensivt tillsammans denna höst för att genomlysa olika områden. Ägarbytet till Swegon innebär inget radikalt för stunden utan verksamheten fortsätter precis som tidigare. Vi är fortsatt ett fristående bolag, men givetvis tittar vi på vilka samordningsvinster vi kan uppnå framöver och hur vi kan stärka och lära av varandra inom olika områden.

Presentation av tillförordnad VD Anders Sjögren

Anders Sjögren VD Bastec 1 aug 2023
Anders Sjögren, VD Bastec

Bastecs VD Anders Sjögren var tidigare AO-chef Produkter och då med ansvar bland annat för Bastec-partners, återförsäljare, sälj och kundsupport. Anders har en lång erfarenhet som ledare inom energibranschen och då framför allt inom försäljning.

– Jag gillar verkligen Bastecs affärsmodell med nära och långsiktiga samarbeten med kunder och partners. Det stämmer väl in med mina värderingar. Denna höst ser jag mest fram emot att Bastec fortsätter vara ett företag som växer med nöjda kunder och att man blir väl mottagen när man kontaktar vår kostnadsfria support. Jag vill också lyfta fram vårt nya kontor som öppnat i Örebro. Initialt har vi tre medarbetare på plats där. Det är Dennis Hultmark och Ludwig Hultin på säljsidan och Ola Gustafsson som projektingenjör, avslutar Anders Sjögren.

För er som inte haft kontakt med Anders tidigare kan vi berätta att han bor i Halmstad, är gift med Agneta och har en son som heter William.

En drivkraft är att få medarbetare att växa. Privat spelar han gärna padeltennis och har ett allmänt brinnande idrottsintresse.

Välkomna att kontakta Anders Sjögren, VD/CEO Bastec
010-330 80 24
anders.sjogren@bastec.se