Nu lanserar vi en HTML5-baserad webb-applikation

Vi har sett ett ökat behov hos slutanvändare och även hört önskemål från många av våra systemintegratörer, att kunna nå sina BAS2-anläggningar utan att behöva installera något tilläggsprogram, som Adobe Flash, etc. Det är ett behov som vi givetvis vill möta och som vår utvecklingsavdelning har arbetat med en tid.

Bastec har nu glädjen att presentera en ny webb-applikation, helt baserad på HTML5. Med detta moderna webbgränssnitt skapar vi en framtidssäker lösning för att surfa in till sin DUC och styra och övervaka sin BAS2-anläggning via webbläsare. I och med att webb-gränssnittet baseras på HTML5 kommer ni också alltid att ha den senaste HTML-versionen då uppdateringen sker on-line.

Ni som redan tidigare har använt vår webb-applikation kommer att känna igen er, utseendet är detsamma, om än inte ända ner på pixelnivå.

Vår förhoppning är att denna HTML-baserade webb-applikation ska öppna upp möjligheten att leverera BAS2 även till fastigheter där det finns ett starkt önskemål om att inga tilläggsprogram för webbläsare eller PC-programvara får installeras.

  • Denna nya version ersätter dagens webbgränssnitt.
  • Det kommer krävas att DUC-mjukvara (firmware) uppgraderas till version 7.3.0.7
  • BAS2-appen för Android och iOS samt BAS2 Desktop-programmet till PC berörs inte av detta.

Med Bastecs webb-applikation (ej att förväxla med vår app) kan användare enkelt surfa in till sin DUC med hjälp av en vanlig webbläsare. Ett smidigt arbetssätt som vi verkligen rekommenderar till de som ännu inte har prövat det.

Genom att uppgradera till version 7.3 från tidigare versioner erhåller ni också ytterligare ett antal användbara funktioner som t.ex. larmhistorik och operatörsingreppslogg.

Detta behöver du göra

  • Webb applikationen kommer att hostas av www.bastec.se. Vilket innebär att, för att kunna surfa in till DUC med hjälp av en webbläsare, så behöver användaren tillgång till internet första gången man ansluter sig till en ny anläggning. Därefter ligger det i webbcachen.
  • Kräver att DUC-mjukvara (firmware) uppgraderas till version 7.3.0.7.

Övergripande steg för steg (kortfattad beskrivning i några punkter):

  1. Beställ uppgradering (se info nedanför).
  2. Säkerställ alltid att det finns en backup innan uppgradering påbörjas.
  3. Genomför uppgraderingen av DUC-mjukvara till 7.3.0.7.

Denna uppgradering skiljer sig inte från tidigare tillvägagångssätt vid uppgraderingar men för närmare beskrivning läs gärna ”Guide – Uppgradering av anläggning till version 7.3” (gäller inloggade BAS2-återförsäljare/partners).

Behöver ni hjälp kan ni alltid kontakta vår support kostnadsfritt. Ni når oss på 010-330 80 00 eller support@bastec.se.

Uppgradering till senaste versionen 7.3.0.7

För att kunna använda den nya webb-lösningen måste tidigare versioner i DUC-mjukvaran uppdateras till den nya versionen 7.3.0.7 till en viss kostnad per DUC. Vi har dock valt att erbjuda denna uppgradering kostnadsfritt för de som idag redan har någon av 7.3-versionerna installerad.

Det innebär att i de fall ni har en äldre version installerad kommer ni att behöva beställa ett uppgraderingspaket enligt nedan.

UppgraderingPris/DUC
v.7.3 till v.7.3.0.70 kr
v.7.2 till v.7.3.0.7Kontakta oss
Äldre v. till v.7.3.0.7Kontakta oss

Beställ

Beställning görs via order@bastec.se eller produktsidorna i Produktkatalogen (för inloggade på webbsidan).

Adobe Flash slutar att fungera

Adobe har meddelat att de slutar stödja Adobe Flash Player den 31 december, 2020. Läs mer på https://www.adobe.com/se/products/flashplayer/end-of-life.html. Adobe rekommenderar alla användare att överge tekniken då inga ytterligare säkerhetsuppdateringar kommer följa efter den 31 december 2020.

Det innebär dessvärre att vår tidigare webblösning slutar att fungera vid årsskiftet. I och med att vi är beroende av en tredje parts beslut är detta naturligtvis mycket olyckligt men tyvärr något som ligger utanför vår kontroll.

Support och stöd

Ni är alltid välkommen att kontakta vår support kostnadsfritt för att få stöd och hjälp i denna fråga eller någon annan. Ni når oss på:

Telefon:              010-330 80 00
E-post:                support@bastec.se

Vännerna på Bastec