Bemsiq ny minoritetsägare i Meliox AB

Bemsiq AB har tillträtt som ny minoritetsägare i Meliox AB. Meliox grundades 2019 av Daniel Lind och Mattias Netz – båda med mer än 20 års erfarenhet från svenska och internationella industri-, fastighets- och mjukvaruföretag. Bolaget är verksamt inom fastighetssektorn med fokus på effektivisering av förvaltning, drift, service & installation och erbjuder en IoT-baserad lösning för att samla in, aggregera, analysera och presentera data från fastigheter.

”Vi söker ständigt efter nya produkter och lösningar att erbjuda våra kunder. I Meliox har vi hittat ett spännande produktbolag med mycket god passform till vårt dotterbolag Bastec, vars lösning vi tror på sikt också kommer vara intressant för kunder inom andra delar av Bemsiq”, säger Mikael Johnsson Albrektsson, VD Bemsiq AB.

”Vi är imponerade av Meliox produktplattform och ser tydliga synergier för bägge parter genom ett fördjupat samarbete. Det känns mycket inspirerande att bredda vårt kunderbjudande med ett digitalt verktyg för att fortsätta skapa smart och hållbar fastighetsdrift. Det är en efterfrågad tilläggsprodukt och kommer komplettera Bastecs kärnprodukt BAS2 på ett väldigt bra sätt”, säger Jonas Greberg, VD Bastec AB.

Med Bastec som långsiktig partner och Bemsiq som ny minoritetsägare får vi nu möjlighet att accelerera vår tillväxtresa och det känns väldigt spännande”, säger Daniel Lind, VD, medgrundare och ägare i Meliox AB.

Göteborg, 19 november, 2021

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Daniel Lind, VD, Meliox AB: +46 760-001090
Jonas Greberg, VD, Bastec AB: +46 10-330 80 10


Bemsiq AB med huvudkontor i Göteborg, Sverige, omsätter 1,1 miljard årligen och har cirka 460 anställda. Bemsiq består av en grupp innovativa och snabbväxande bolag som erbjuder produkter inom fastighetsautomation och mätning och är ett av sex helägda affärsområden inom Latourkoncernen.