Hantera BAS2 via webbläsare, inget behov av tilläggsprogram

Vill du surfa in till din BAS2-anläggning via webbläsare för att kunna styra och övervaka på distans? Då vill vi påminna om Bastecs HTML5-baserade webb-applikation, som lanserades för ett år sedan. Med den finns inte längre något beroende av tredjepartsprogram. Detta öppnar upp möjligheten att leverera BAS2 även till fastigheter där det finns ett starkt önskemål om att inga tilläggsprogram för webbläsare eller PC-programvara får installeras.

Observera: HTML5-baserade webb-applikationen kräver att BAS2 DUC först uppgraderas till 7.3.0.7.

Genom att uppgradera DUC erhåller ni också ytterligare ett antal användbara funktioner som t.ex. larmhistorik och operatörsingreppslogg.

  • Med Bastecs webb-applikation (ej att förväxla med vår App, eller BAS2 Desktop) kan användare enkelt surfa in till sin DUC med hjälp av en vanlig webbläsare. 
  • För att kunna använda vår nya HTML5-baserade webb-applikation krävs att mjukvaran (firmware) i BAS2 DUC uppgraderas till version 7.3.0.7. Se nedan hur det går till.
  • BAS2-appen för Android och iOS, samt BAS2 Desktop-programmet till PC är separata applikationer som inte berörs av detta och fortsätter fungera som tidigare.
  • Denna nya version ersätter vårt äldre webbgränssnitt, ingenting behöver längre installeras lokalt.
  • Ni som använt vår äldre variant kommer känna igen er, om än inte ända ner på pixelnivå.

Har du inte börjat använda webb-applikationen än så vill vi varmt rekommendera dig att göra det! Ett smidigt arbetssätt och alltid tillgång till senaste HTML-version eftersom uppdatering sker online.

Detta behöver du göra

  • Webb-applikationen hostas av www.bastec.se. Det innebär, att för att kunna surfa in till DUC med hjälp av en webbläsare behöver användaren tillgång till internet första gången man ansluter sig till en ny anläggning. Därefter ligger det i webb-cachen.
  • Det krävs att DUC-mjukvara (firmware) uppgraderas till version 7.3.0.7. (eller senare)

Övergripande steg för steg (kortfattad beskrivning i några punkter):

  1. Beställ uppgradering (se info nedanför).
  2. Säkerställ alltid att det finns en backup innan uppgradering påbörjas.
  3. Genomför uppgraderingen av DUC-mjukvara till 7.3.0.7.

Denna uppgradering skiljer sig inte från tidigare tillvägagångssätt vid uppgraderingar men för närmare beskrivning läs gärna ”Guide – Uppgradering av anläggning till version 7.3” (gäller inloggade BAS2-återförsäljare/partners).

Behöver ni hjälp kan ni alltid kontakta vår support kostnadsfritt. Ni når oss på 010-330 80 00 eller support@bastec.se.

Uppgradering till senaste versionen 7.3.0.7

För att kunna använda den nya webb-lösningen måste tidigare versioner i DUC-mjukvaran uppdateras till den nya versionen 7.3.0.7 till en viss kostnad per DUC. Vi har dock valt att erbjuda denna uppgradering kostnadsfritt för de som idag redan har någon av 7.3-versionerna installerad.

Det innebär att i de fall ni har en äldre version installerad kommer ni att behöva beställa ett uppgraderingspaket enligt nedan.

UppgraderingPris/DUC
v.7.3 till v.7.3.0.70 kr
v.7.2 till v.7.3.0.7Kontakta oss
Äldre v. till v.7.3.0.7Kontakta oss

Beställ här

Beställning görs via order@bastec.se eller produktsidorna i Produktkatalogen (för inloggade på webbsidan).

Support och stöd

Ni är alltid välkommen att kontakta vår support kostnadsfritt för att få stöd och hjälp i denna fråga eller någon annan. Ni når oss på:

Telefon:              010-330 80 00
E-post:                support@bastec.se

Vännerna på Bastec

Länk till den tidigare lanseringsnyhet 2020-12-14: Bastec lanserar en HTML5-baserad webb-applikation