2019 har varit ett spännande och intensivt jubileumsår, nu siktar vi framåt!

Ett stort tack till alla kunder, återförsäljare och partners för ännu ett år, där vi tillsammans gjort fastigheter runt om i landet lätta att styra, reglera och övervaka. I dessa tider av oro för klimatet känns det bra att veta att Bastecs lösning för fastighetsautomation hjälper så många att spara energi och sänka energikostnaderna.

2019 har varit ett spännande och intensivt år för oss! Med avstamp i Bastecs 30 års-jubileum i år passade vi på att se bakåt på vår historia och att summera de erfarenheter vi gjort hittills. Till ”Öppet hus”, som flera av er besökte i höstas, samlade vi därför ihop prylar ur källarens skrymslen och vrår till ett ”minnesskåp”. Där står nu till exempel den allra första CPU-prototypen från 1988. Den hade ett rent textbaserat, menyorienterat system för MS-DOS och gjordes på ett studentrum i Lund, innan VFB Data ens startat (det som senare blev Bastec). I skåpet står även den första kompletta DUC:en från 1989, samt exempel på efterföljande modeller och systemversioner vi tagit fram. Kom gärna på besök och känn nostalgin!

Bastec 30 år 2019

Viktigast i år är dock att vi tagit ett rejält avstamp inför de kommande 30 åren! På alla avdelningar pågår arbetet febrilt med att vidareutveckla Bastec, våra tjänster och produkter. Vi vill bli ännu bättre!

Vår utvecklingsavdelning är just nu djupt dedikerade i att ta fram nästa generation av Bastecs fastighetsautomationssystem. Arbetet pågår intensivt med både helt ny hårdvara och ny mjukvara. Vi vet att många är nyfikna på detta, men än är det alldeles för tidigt att visa något eller gå in på detaljer eftersom arbetet kommer pågå även hela nästkommande år. Vad vi kan säga är att PC-programvaran håller på att byggas om helt från grunden, baserad på HTML5 istället för Flash. Den kommer givetvis även få ett nytt, modernt grafiskt gränssnitt, inklusive nytt symbolbibliotek. Vi återkommer längre fram med mer information.

Ledningsgruppen har också arbetat intensivt under året och gjort en stor genomlysning av företagets alla tjänster, service, support och partnerskap med våra återförsäljare. Ett arbete som kommer bära frukt under kommande år, det ser vi fram emot med spänning och tillförsikt. Under året fick Bastec även en ny VD, Jonas Greberg, som snabbt kom in i arbetet och redan hunnit träffa och prata framtid med många av våra kunder. Våra engagerade medarbetare på projekt och support har också arbetat hårt hela året med att som vanligt hålla kvalitén högt på allt vi gör.

Bastecs alla medarbetare 2019
Nästan hela personalstyrkan samlade på bild 2019

Vi har även satsat stort på att synas mer och att komma närmare er alla. Under 2019 deltog Bastec i fler events än någonsin tidigare, med mässor i Frankfurt, Malmö, Göteborg, Kungsbacka, Växjö, Jönköping, Norrköping och Örebro. Vår nya säljare Jonas Bengtsson har också blivit varm i kläderna och träffat många kunder runt om i landet under året. Många av er har även kommit till oss för att gå någon av våra kurser för användare och systemintegratörer.

För att underlätta för kunder har vår webbsida under året öppnats upp för ett enklare sätt att bli medlem, både för återförsäljare och slutkunder. Under hösten har vi även lanserat en digital beställningsshop för de som blir medlemmar, detta togs väl emot och har redan använts flitigt av er. Som avslutning kan vi stolt meddela att vi i år har sålt fler styrenheter än något tidigare år!

Tack för detta år! Vi ser fram emot fortsatt nära samarbete och goda relationer.

Vännerna på Bastec


Som julgåva har vi i år valt att skänka pengar till BRIS, för att stötta deras arbete med att hjälpa barn och unga att må bättre.