2014 var ett händelserikt år!

Vi vill tacka alla ­- kunder, samarbetspartners, återförsäljare, leverantörer och vänner till Bastec – för ett givande och innehållsrikt år!

Latour Industries

Den största enskilda händelsen i år är givetvis att Bastec AB den 1 juli 2014 förvärvades av Latour Industries, som ingår i Investment AB Latour. Efter ca 25 år i branschen har vi därmed vuxit ytterligare och fått ny kraft bakom oss. Latour är en mycket långsiktig ägare och Bastec kommer att fortsätta drivas som självständigt bolag med samma inriktning som tidigare, med målet att expandera ytterligare på nya marknader.

Nordbygg 2014

I april deltog vi på mässan Nordbygg i Stockholm för första gången på många år. Ett mycket lyckat och trevligt event då vi knöt många nya kontakter och även fick chansen att möta flera redan befintliga BAS2-användare.

BAS2 E16

Under hösten har vi lanserat en nyhet i vårt produktsortiment, BAS2 E16. Det är en expansionsmodul till BAS2 XE16-COM som utökar antalet in- och utgångar.

BAS2 Styr 7.2

Ytterligare en nyhet är att BAS2 Styr har uppdaterats till version 7.2 med inbyggd fullgrafisk webbserver. Det gör att användare kan sköta den dagliga driften av anläggningen via vanlig webbläsare, utan att behöva installera något specifikt program. Det gör BAS2 ännu enklare att använda.

Appar!

I och med version 7.2 introducerar vi också appar till BAS2, en nyhet som vi tycker är mycket spännande! Med appar blir det enklare och smidigare än någonsin att ändra och övervaka sitt BAS2-system från valfri iPhone, iPad eller Android. Apparna laddas ner kostnadsfritt från App Store och Google Play.

Bastec växer

Liksom de senaste åren har Bastec fortsatt att expandera och öka omsättningen under 2014. Ny personal har anställts och fler behövs även nästa år för att ta hand om nya kunder och projekt. Det gläder oss. Vi har därmed även vuxit ur våra lokaler och kommer utöka kontorsytan under 2015 till att omfatta hela våningsplanet.

MAX IV-laboratorier

Bland våra entreprenader vill vi särskilt lyfta fram MAX IV-laboratoriet som nu är igång för testkörning. MAX IV har fått, och kommer få, flera fina miljöcertifikat för den stora satsningen från Fastighets AB ML4 (PEAB och Wihlborgs) på hållbart byggande och miljöhänsyn. Hittills har kontorsbyggnad E fått Guld i certifieringssystemet Miljöbyggnad och utsetts till Green Building. Även certifiering inom BREEAM-SE är snart klart. Certifiering av fler byggnader följer. Datum för officiell invigning av MAX IV är bestämt till 21 juni 2016, årets ljusaste dag (det är ju en synkrotronljusanläggning…).

Bastecs arbete på MAX IV har fått flera fina lovord, bland annat från installationssamordnaren Mats B Manelli på VVS Projektutveckling i Helsingborg AB: ”Bastec har varit fantastiska att jobba tillsammans med. De har med stort engagemang medverkat till att samordna alla funktioner med övriga entreprenader och till att driva projektet framåt i en positiv anda.”

Gott nytt år!

Med de orden tackar vi för i år och önskar alla ett Gott nytt 2015!

(Foto av MAX IV: Perry Nordeng)