Nu kan BAS2-användare samla in data till den molnbaserade energidatatjänsten Metry

Energidatatjänsten Metry har nu en koppling till Bastecs BAS2-ducar. Det innebär att alla BAS2-användare på ett enkelt och smidigt sätt kan samla in och exportera sin data till olika tjänster och format.

Vid installation ger installatören kunden ett Metry-konto som används för att samla in timvärden från BAS2 och ger energianvändaren möjligheten att se sin data i ett enhetligt gränssnitt och öppna upp sin data för olika analyser och åtgärder.

Magnus Luttgens, VD Metry:

”BAS2 är en bra källa och det finns mycket data att hämta. Med Metry kan man ha koll och kvalitetssäkra så att all data kommer in, då kan båda installatören och användaren ha koll på att allt fungerar som det ska.”

Metry samlar in och kvalitetssäkrar undermätning. På Metry-portalen kan användaren enkelt interpolera värden om det skett stora avvikelser, användaren kan även själv bestämma om ett mätarbyte skett eller lägga till ett uppskattat värde.

Så här samverkar BAS2 och Metrys energidatatjänst:

Steg 1 – Mätning

Metry samlar in data från BAS2. Dessutom kan datan kompletteras med nätbolagsdata, undermätning och manuella mätare.

Steg 2 – Insamling

Metry samlar in användarens mätpunkter på ett och samma ställe och ger en översikt över hela fastighetsbeståndet och dess förändring.

Steg 3 – Analys

Från Metry är det sedan enkelt att integrera data till tjänster för fastighetssystem, fakturering och analys. Se bilden nedan för exempel på samarbetspartners. (Klicka på bilden för att se den i större format.)

Data från BAS2-ducar kan analysera med den molnbaserade energi-data-tjänsten Metry

För mer information om undermätning se Metrys film på Youtube

Mer fakta om Metry

Metry är en global och öppen infrastruktur för energidata. Deras molnbaserade tjänst för insamling av energistatistik används av energibolag, industrier och fastighetsägare för att få en översikt på sitt fastighetsbestånd och följa upp kvalitetssäkrade mätvärden. Metry hanterar över 5 miljarder mätvärden och 200 000 mätpunkter för några av Sveriges största industri-, fastighets- och energibolag.

Metrys insamlingsrobotar skannar automatiskt av kundsidor, fakturor, FTP-servrar, M-bus-mätare och strukturerar all data som rör energianvändning. Användaren kan ladda upp data från energibolag, undermätning och/eller manuella mätare. Användaren kan sen välja att dela information via API till externa tjänster och konsulter som sparar energi.

Vill du ha mer information om samarbetet eller är du intresserad av att veta mer om Metry?

Hör gärna av dig till oss!

Emelie Roth, Sales Metry: emelie.roth@metry.io
Ulf Löfberg, VD Bastec: Ulf.Lofberg@bastec.se