Tack 2023, på ett år hinner mycket hända!

Ett nytt år ligger framför oss och för Bastecs del innebär det bland annat att vi förbereder inför den stora B2B-mässan ”Nordbygg” i Stockholm. Detta event för fastighetsbranschen pågår 23-26 april 2024 och vi önskar alla varmt välkomna till vår monter! Boka din inträdesbiljett redan idag.

Innan vi helt ger oss i kast med det nya året tar vi dock en titt bakåt på några av fjolårets nyheter och event, för under 2023 fick Bastec både nya ägare och ny VD.

Bastecs år 2023 i korthet:

Örebro-kontoret öppnar 2023
Örebro-kontoret

En glädjande nyhet som inledde året 2023 var att Bastec växte och fick ett nytt kontor i Örebro. Syftet med denna utvidgning är att komma närmare användare, återförsäljare och kunder i Mellansverige och responsen har varit mycket positiv. Till kontoret rekryterade vi två nya tekniska utesäljare, Ludwig Hultin och Dennis Hultmark, som får stöd på plats av vår erfarna projektingenjör Ola Gustafsson.

BASTEC MB44 Beräkningsmodul
BASTEC MB44

Vårens stora produktnyhet var den nya kraftfulla beräkningsmodulen BASTEC MB44. Den öppnar upp imponerande möjligheter att genomföra olika typer av avancerade beräkningar med upp till 64-bitars flyttal. Utöver det kan den agera gateway för Modbus till M-Bus. (Se mer info i vår Produktkatalog.)


Öppet hus 2023
Besökare på öppet hus i Malmö 2023

I maj bjöd vi in till Öppet hus i Malmö. Besökarna strömmade till och ett av dagens samtalsämnen var såklart nyheten att Swegon tar över som Bastecs ägare. Swegon höll därför ett av dagens seminarier och presenterade sin verksamhet. Seminarier hölls även av inbjudna gäster från Meliox, Netmore och Sensenode och i lokalerna fanns utställarna Elvaco, Cetetherm, Alfa Fjärrvärme med Thörnlinds. Vi hade även bjudit in Sveriges unga pingisproffs Truls Möregårdh, som tillsammans med sin bror och tränare Malte och sin pappa Carl bjöd Truls på uppvisning och berättade generöst om hur han tränar och spelar. Stort tack till alla för att ni bidrog till vårt event.

Bastec blir en del av Swegon Group
Nya ägare

Den första juni 2023 blev Swegon ny långsiktig ägare till Bastec. År 2014 förvärvades Bastec av Latour Industries och kom efterhand att ingå i deras Bemsiq-grupp, nu växlar ägarskapet istället över till deras Swegon-grupp, där Bastec får en mer naturlig strategisk hemvist. Bastec fortsätter verka som ett fristående bolag inom Swegonkoncernen. Efter en positiv och inspirerande lära-känna-varandra-tid under hösten ser vi verkligen fram emot gott samarbete framöver. (Se nyheten: ”Bastec blir en del av Swegon Group”.)

Anders Sjögren ny VD på Bastec
VD Anders Sjögren

I samband med ägarbytet slutade Bastecs tidigare VD för nytt uppdrag i USA. Från och med årsskiftet är det formellt klart att ny VD är Anders Sjögren, tidigare AO-chef Produkter. Anders kom till Bastec för knappt två år sedan och har ingått i ledningsgruppen sen dess, han är därför väl rustad för uppgiften att leda företaget vidare framåt.

På tal om personalförändringar kan vi meddela att Produktchef Stefan Nilsson är föräldraledig till hösten 2024. Hans uppgifter inom utveckling hanteras under tiden av André Kovacs från avdelning Produkt.

Besökare på Bastecs Styr smart-dag i Örebro 2023
Bastecs första ”Styr smart-dag”

Som en del av invigningen av vårt nya Örebro-kontor bjöd vi i oktober in till ”Bastecs Styr smart-dag” 2023. Eventet drog besökare från hela regionen och ledde till många nya kontakter och ett bra utbyte av kunskaper och erfarenheter av fastighetsautomation. Tack till alla som kom, vi återkommer gärna med fler Styr smart-dagar.

Under året har vi även träffat användare, partners och kunder på en lång rad platser i samband med att vi har ställt ut på eventet ExpoStyr. Tack för alla positiva möten vi haft med er i Luleå, Umeå, Östersund, Sundsvall, Göteborg, Borås, Trollhättan, Kalmar, Jönköping och Linköping.

Nya molntjänsten Bastec Smart lanseras okt 2023
Bastec Smart lanseras

Höstens stora produktnyhet var vår egenutvecklade molntjänst BASTEC Smart, som utökar funktionaliteten för anslutna BAS2-anläggningar. Den ger fastighetsägare en lättare vardag genom bland annat tillgång till användarhantering och gemensam inloggning, anläggningslista och larmlista i samtliga fastigheter med BAS2-system och ducar från Bastec. Detta är en tjänst som vi kommer fortsätta utveckla och ser stora möjligheter för. (Produktsida: BASTEC Smart.)

Under 2023 slog vi troligtvis också rekord i antal kursbesökare, ni var många som ville lära er mer om vårt effektiva styrsystem för fastighetsautomation BAS2. Det tar vi till oss som ett riktigt gott betyg på våra produkter och vår verksamhet!

Tack för att ni varit med oss under 2023. Nu drar vi tillsammans i gång 2024, vi ses och hörs!