Tack alla som besökte oss på Nordbygg 2024

Nordbygg 2024 gick nyss av stapeln och som vanligt kom tusentals besökare för att se det senaste för bygg- och fastighetsbranschen. Bastecs monter på sektionen för fastighetsautomation var också mycket välbesökt.

Vi är väldigt glada att så många av er passade på att ta ett snack med oss och se demos och produkter. Vi visade bland annat vår nya beräkningsmodul MB44 som möjliggör avancerade beräkningar med fokus på energi och den nya Bastec-routern RT44.

VD Anders Sjögren välkomnar besökare. På skärmen syns nya kartfunktionen i Bastec Smart.
Många besökare på väg till avdelningen för fastighetsautomation där vi ställde ut.

Den stora nyheten var förhandsvisning av nästa generation DUC (datorenhet) från Bastec, som ska heta XU16. Den är nu i den slutliga test-fasen på vår utvecklingsavdelning, men vi kunde redan visa exempel på hastighet och prestanda som fick mycket positivt bifall av våra besökare. Mer info kommer längre fram.

Pontus från Bastec visade demo och under skärmen syns kommande datorenheten XU16.
Vi lyfte även fram att Batecs styrsystem används av flera tillverkare av värmeväxlare.

I montern fick besökarna se demo och veta mer om Bastecs programvaror och molntjänster. Vårt styrsystem BAS2 är ju välkänt, men de senaste åren har vi även kompletterat med BASTEC Smart, BASTEC Elspot och BASTEC Cirrus som kan användas var för sig eller tillsammans. Smart som släpptes i höstas erbjuder till exempel flera uppskattade funktioner för att hantera BAS2-system ännu smidigare, som användarhantering och gemensam larmlista.

Utställare företaget Bastec på Nordbygg Stockholmsmässan 2024
Den kraftfulla beräkningsmodulen MB44 var en av hårdvaru-nyheterna.
Bosse visar hur Bastecs styrsystem fungerar.

På onsdagkvällen samlade vi ihop ett gäng Bastec-partners och BAS2-användare till en gemensam båttur i Stockholm skärgård med ångbåten Gustavsberg III. Extra värdefullt för oss ”malmöiter” (och två örebroare) att få chansen att ses lite mer informellt.

Dennis, Andreas, Anders, Jonas, Bo, André, två värdar från fartyget Gustavsberg III, Daniel och Sevdet tackar och säger hejdå till de som åkte med på vår båttur.

Tack för en lyckad kväll och stort tack till alla som stannade till i vår monter på Nordbygg!