Nya förmågor och LIA-praktikanter

Det händer trevliga nyheter på personalsidan på Bastec denna vår. Här är några exempel, fler kommer längre fram.

Bastec tar gärna emot LIA-praktikanter från YH-utbildningar och vi har precis haft Oskar Fowelin (till vänster i bild) här på en tre-veckors LIA-praktik. Oskar går första året på en utbildning som heter ”Driftingenjör inom kyla, ventilation och energi” hos utbildarna Karlsson Climat i Eslöv. Som praktikant har Oskar fått lära sig om vårt fastighetsautomations-system BAS2 och även gått vår systemintegratörs-utbildning.

Oskar: – ”Praktiken har varit lärorik och seriöst upplagd av Bastec. Det har gett en djupare förståelse av vad styr och regler innebär, vilket är bra eftersom styrsystem är något helt centralt även för den som kanske kommer arbeta mer praktiskt hantverksmässigt i denna bransch. Det har varit trevlig stämning på Bastec, och roligt att till exempel följa med på felsökning i en undercentral”.

Elias Peterson (i mitten på bild) har arbetat sju år som kyltekniker i Malmö, men valde sen att läsa vidare till automationsingenjör i Hässleholm. Han gör just nu sin längre avslutande LIA-praktik hos oss. Det glädjer oss mycket att han har valt att därefter bli anställd på Bastec, med början om en månad. Lite roligt med Elias är att han har varit med och tävlat i kyl-SM med stor framgång, så därmed får vi även in extra kylkunskap hos oss.

Milton Åkerlund (till höger) började på Bastec 2020. Många har redan haft kontakt med honom eftersom han är en av de som hanterar lager, försäljningsorder och leverans här på kontoret. Detta kommer han fortsätta med, men nu på halvtid. Utöver det har Milton även börjat med projektstöd i form av support, konfiguration, med mera, på vår Produktavdelning.