Betydligt lägre energikostnader och ett bättre inomhusklimat med BAS2 i köpcentret

Kv. Caroli

Kv. Caroli är ett köpcenter i centrala Malmö som de senaste åren har genomgått en totalrenovering. När Profi Fastigheter köpte det gamla Caroli City år 2006 var det nedgånget och eftersatt, inte minst när det gällde styr och övervakning av ventilation och värme. Nu har köpcentret fått en helt ny planlösning för service, mat och mode och en modern, fräsch framtoning. I detta har ingått allt från namnbyte till ett helt nytt styrsystem.

I arbetet med att rusta upp fastigheten rev projektledningsföretaget Forsen Projekt ut det gamla byggnadsautomationssystem och installerade istället det lättanvända och energibesparande BAS2-systemet.

BAS2 styr nu all ventilation i Kv. Caroli, vilket bland annat innefattar ICA Malmborgs, ca fyrtio butiker och serviceställen, samt Vapiano och ytterligare ca tolv andra restauranger och caféer. Här finns också Hot Yoga Malmö som håller 40 graders inomhustemperatur kombinerat med hög luftfuktighet, vilket ställer särskilt höga krav på ventilationen. Ett parkeringshus ingår också i köpcentret.

BAS2 styr även värme i Kv. Caroli, det vill säga tappvarmvatten, radiatorer och markvärme för snösmältningen.

Bo Svedérus, teknisk chef på Profi, är mycket nöjd med BAS2 och Bastecs insats.

”Det som särskilt utmärker BAS2 och som jag uppskattar mycket är enkelheten att sköta och göra förändringar i anläggningen. Det är något som jag tycker är föredömligt. Dessutom är tekniksupporten från Bastec mycket bra och det går snabbt att få återkoppling.”

Totalt har 11 BAS2 XL13 installerats i köpcentret Kv. Caroli, som nyinvigdes i augusti 2013.

Snabbfakta:

Projekt:

Installation av BAS2 i köpcentret Kv. Caroli i samband med totalrenovering.

Ombyggnadstid:

2010-2013

Fastighetsägare:

Profi Fastigheter

Projektledning:

Forsen Projekt

Byggår:

1973

Yta:

Ca 16 000 kvm köpcenter med ett 30-tal butiker, ca 14 matställen, service och parkeringshus.

Total renovering:

Över 300 Mkr

Styr- och övervakningssystem:

11 BAS2 XL13-ducar

Våra egna referenser (Skåne)

Bastec-partners och återförsäljare utför installationer med vårt BAS2-system över hela landet. I Skåne genomför vi även egna entreprenad-projekt. Här är några av våra referens-exempel.

SE ALLA REFERENSER

Samtliga uppgifter med reservation för ev fel och framtida förändringar.