Det lättanvända BAS2 ger Vellinge kommuns nya vårdboende ett behagligt inomhusklimat

Månstorps ängar

Månstorps ängar är ett nybyggt och modernt vård- och omsorgsboende i Västra Ingelstad utanför Vellinge. Huset i två plan innehåller 56 lägenheter med dusch och toalett, fördelat på fyra avdelningar. Förutom boende och gemensamma allrum och matsalar, finns även gymnastiksal, simbassäng, bibliotek, offentlig restaurang och diverse aktivitetslokaler. Varje avdelning har även eget kök.

BAS2 styr och övervakar värmeundercentralen och ventilationen på Månstorps ängar. Via överordnad styr (Modbus) kommunicerar BAS2 med fem vanliga luftbehandlingsaggregat, ett Menerga-aggregat och ett In-Blue reningsaggregat. BAS2 styr även en evakueringsfläkt, som startar vid brand eller gaslarm. Larm övervakas från solfångaranläggning, gaspannor, centraldammsugare, dräneringspump, spånsåg, m.m.

Månstorps ängar invigdes 2 mars 2011. BAS2 är ett lättanvänt system att hantera i den dagliga driften och bidrar till lägsta möjliga totalkostnad för energi och drift.

Snabbfakta:

Projekt:

Installation av BAS2 i samband med nybyggnation.

Projekttid:

2009-2010

Byggherre:

Vexab (Vellinge Exploaterings AB)

Byggentreprenör:

Nimab Entreprenad

Ventilationsentreprenör:

Malmö Ventilationscenter

Drift:

ISS

Yta:

6 000 kvm

Byggkostnad:

160 milj kr.

Styr- och övervakningssystem:

3 BAS2 XL13

Foto: Anna Södergren

Våra egna referenser (Skåne)

Bastec-partners och återförsäljare utför installationer med vårt BAS2-system över hela landet. I Skåne genomför vi även egna entreprenad-projekt. Här är några av våra referens-exempel.

SE ALLA REFERENSER

Samtliga uppgifter med reservation för ev fel och framtida förändringar.